Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Διάγγελμα για τον COVID 19: στο ίδιο έργο θεατές

0
0
0
s2sdefault

Για τα μέτρα, το σημερινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού και την κριτική της αντιπολίτευσης, οι δικές μας επισημάνσεις:

 1. Η αύξηση των περιορισμών στην ελευθερία της κίνησης οχημάτων, την ώρα που ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς επιτείνει, προφανώς, την διάδοση του ιού, είναι λάθος. Η πρότασή μας είναι αύξηση του αριθμού των λεωφορείων στα αστικά κέντρα τις ώρες αιχμής, ενθάρρυνση της μετακίνησης με Ι.Χ. για δυο τρεις εβδομάδες, επιδότηση της εργασίας από το σπίτι και πλήρης αποκατάσταση της ελευθερίας της κίνησης.
 2. Οι αρμόδιες δημόσιες αρχές πρέπει να απαλλαγούν από τον έλεγχο της κυκλοφορίας και την επιβολή προστίμων. Η πρότασή μας είναι η συγκέντρωση των αρχών στην προσπάθεια αποτροπής κάθε συνωστισμού, χωρίς εξαιρέσεις, για δυο τρεις εβδομάδες.
 3. Το γενικό λουκέτο στην εστίαση χρειάζεται επανεξέταση. Η πρότασή μας είναι η επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων  των καταστημάτων με αυστηρά πρωτόκολλα τήρησης αποστάσεων μεταξύ των θαμώνων. 

                        Ξεκάθαρα: είμαστε υπέρ της ελευθερίας κίνησης του πολίτη και της διεύρυνσης των επιλογών χρήσης της και είμαστε (προφανώς, εκτάκτως) αντίθετοι με συναθροίσεις, για οποιονδήποτε λόγο, δεδομένου ότι επιτείνουν την διάδοση.

Βεβαίως, ούτε στο πρωθυπουργικό διάγγελμα, ούτε στην κριτική της αντιπολίτευσης έγινε αναφορά στην «μεγάλη εικόνα»:

 • την ανάγκη για δημόσιες διαγνωστικές φροντίδες και γενικευμένους ελέγχους, για σχολικό γιατρό και πρωτοβάθμιες μονάδες περίθαλψης. Χάνονται, μέρα με τη μέρα, για την πατρίδα μας, οι πόροι από το έκτακτο ευρωπαϊκό πακέτο για την αντιμετώπιση του COVID Η πρότασή μας είναι η αίτηση προς τις ευρωπαϊκές αρχές για μετάθεση κατά ένα χρόνο της ημερομηνίας λήξης του πακέτου αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Σε συνδυασμό φυσικά με την άμεση συγκρότηση κυβερνητικής ομάδας εργασίας για την έγκαιρη επιλογή, προπαρασκευή, υποβολή έως και έγκριση των προγραμμάτων τα οποία ζητούμε να χρηματοδοτηθούν, ώστε να μην πάει χαμένη και η παράταση που πρέπει να ζητήσουμε.
 • την ανάγκη για νέες δημόσιες επενδύσεις, ως μόνου πια διαθέσιμου μέσου για έξοδο από την κρίση. Η πρότασή μας είναι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να ενταχθεί η επαναφορά της Εθνικής Τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο και η συγχώνευσή της με την Τράπεζα Αττικής, όπως και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Δ.Ε.Η. (κατά το πρότυπο της LUFTHANSA) για ένα νέο δίκτυο μεταφοράς ενέργειας προς όλους, αύξηση του ποσοστού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σύνολο της εγχώριας παραγωγής αντί της εκποίησης κερδοφόρων περιουσιακών της στοιχείων και της αλλόκοτης εξαγγελίας επιδότησης εισαγόμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ιδιωτικών συσκευών φόρτισής τους και, τέλος, για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.
 • την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών της ζωής μας, οικονομικών και άλλων. Με την δική μας πρόταση να προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, την γρήγορη έκδοση των συντάξεων από εξουσιοδοτημένα δικηγορικά γραφεία για αύξηση της ρευστότητας χωρίς δημοσιονομικό κόστος και την υποχρεωτική διαιτησία για διαφορές κάτω των 2.000.000 ΕΥΡΩ ώστε να επιταχυνθεί η επίλυσή τους και να σταματήσει ο συνωστισμός στις δικαστικές αίθουσες.

Αντί αυτών, ακούσαμε προαναγγελίες περιεχομένων του διαγγέλματος και της κριτικής του από «εντεταλμένους» τηλεπαρουσιαστές, ακόμα και τον Υπουργό  Υγείας(!). Και το ράδιο-αρβύλα να εξορκίζει την ύφεση, διαδίδοντας ότι  υπάρχουν λεφτά για επιδόματα (σε μια χώρα που χρωστάει δυο φορές το Α.Ε.Π. της και η περιουσία της είναι υποθηκευμένη). Μόνο που μ’ αυτούς και μ’ αυτά πάμε μοιραία από το κακό στο χειρότερο.

 

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×