Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Εκλογές τώρα

0
0
0
s2sdefault

Κύριε Τσίπρα προκαλέστε εκλογές τώρα

…όχι για να γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά για να ξεμπερδεύουμε και με τους δυο σας μια ώρα αρχύτερα!

 

Τα παχιά λόγια είναι φτώχεια

Είναι συνηθισμένο, η αντιπολίτευση να ζητάει εκλογές για λόγους περισσότερο ή λιγότερο σοβαρούς, υποδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η αντίθεσή της με την κυβέρνηση έχει γίνει απόλυτη. Για να διευρύνει μάλιστα την απήχηση του διαβήματός της αυτού, κατά κανόνα, το ενορχηστρώνει με επαγγελίες. Οι οποίες, τα τελευταία χρόνια, εκ των υστέρων, αποδεικνύονται φρούδες. Όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερες. Με αυτή την αναξιοπιστία να κάνει ανυπόφορη την, κάποτε ανεκτή ίσως, εθιμική ρητορεία. Πραγματικά, αυτές οι μεγαλοστομίες από υπαίτιους μεγάλων αποτυχιών, διαδοχικών απατών και αυταπατών (ομολογημένων και μη) και αλλεπάλληλων οδυνηρών διαψεύσεων ελπίδων έχουν καταρρακώσει κάθε αίσθημα δημοκρατικών εγγυήσεων, τελικά ομαλότητας.

Η απογοήτευση…

Με την λαϊκή απογοήτευση να πολλαπλασιάζεται και από άλλες φτώχειες. Τα δημόσια πράγματά μας στερούνται εναλλακτικών προτάσεων για τη ζωή μας, σήμερα και αύριο (άλλες με συντηρητικό και άλλες με ανατρεπτικό πνεύμα). Και αυτό επειδή δεν έχουμε πια  κόμματα τα οποία να ενστερνίζονται, αντίστοιχα τις διαφορετικές αυτές ιδεολογικές βάσεις. Πράγματι, με παλιές και παλιότερες ονομασίες, τα κόμματά μας έχουν μεταλλαχθεί σε ομάδες εξυπηρέτησης ίδιων, μικρών συμφερόντων. Και, γι’ αυτό ακριβώς, επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι συμπολιτευόμενα ή αντιπολιτευόμενα και να συμπράττουν αδίστακτα σε εναλλασσόμενους συνδυασμούς (κομπίνες, αν προτιμάμε λέξη εισαγωγής). Απροειδοποίητα και προσχηματικά, παραιτημένα από φορείς αντιπροσώπευσής μας, με μόνο σκοπό τους την νομή εξουσίας. Με αυτό ακριβώς το μη λειτουργικό, ανούσιο και ξένο προς μας τελετουργικό να τροφοδοτεί το ρεύμα της αποχής, ακόμα και από τις εθνικές εκλογές.

...και πώς να την αντιμετωπίσουμε

Βεβαίως η αποχή τιμωρεί εμάς για τα ανομήματα των βασικών υπαίτιων αυτής της παρακμής: αυξάνει τα εκλογικά τους ποσοστά, ακόμα και με μειούμενη την ψήφο προς αυτούς. Επιβάλλεται λοιπόν η αποδοκιμασία τους, απλώς με την συμμετοχή και ψήφιση… άλλων. Βεβαίως, στην δημοκρατική υποτίμηση που ζούμε, ψήφος ελπίδας είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει. Για να την αξιωθούμε ξανά, προηγείται χρονικά η  οριστική καταδίκη για τους «μείζονες κακεργέτες». Με την αναγκαστική, προσωρινή προτίμησή μας προς άλλους οι οποίοι δεν θα μπορούσαν το κακό, ακόμα και αν περνούσε από το μυαλό τους. Το ποιόν ο καθένας μας μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει να κλείσουμε τον κύκλο της εξαθλίωσης, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Όχι άλλα χαμένα χρόνια  

Για το σκοπό αυτό, όσο περίεργο και αν είναι, ο μόνος ο οποίος μπορεί να προσφέρει κάτι συγκεκριμένο είναι ο Πρωθυπουργός: να  προκαλέσει εκλογές σήμερα, όχι αύριο. Πριν η απόγνωση εξωθήσει και άλλους από εμάς σε απονενοημένα, αντιδημοκρατικά, προφανώς αυτοκαταστροφικά διαβήματα. Κύριε Τσίπρα, δώστε λίγο από τον δικό σας (κυβερνητικό) χρόνο, ώστε να έχει αίσιο τέλος, μια ώρα αρχύτερα, η δική μας Οδύσσεια. Δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση εμπλοκής στα δικά σας. Δεν έχουμε όμως και άλλα χρόνια για χάσιμο. Σας ζητούμε να προκαλέστε εκλογές όχι για να γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά για να ξεμπερδεύουμε και με τους δυο σας μια ώρα αρχύτερα!

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×