Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Εμείς και η Ευρώπη από την αρχή

0
0
0
s2sdefault

«Η συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά πράγματα είναι, στην πραγματικότητα, περισσότερο δεδομένο και λιγότερο επιλογή. Ελλάδα χωρίς Ευρώπη και Ευρώπη χωρίς Ελλάδα αποτελούν σχήματα έξω από τα πράγματα. Όπως όμως έξω από τα πράγματα είναι και η παραγνώριση της εθνικής μας ταυτότητας, όπως και κάθε άλλης χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε τη δημιουργική σύνθεση της παράδοσής μας με τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό, ενώ είμαστε αντίθετοι με την σχηματική και, τελικά, επιζήμια αντιπαράθεσή τους. Δεν θέλουμε να είμαστε περιθωριακοί καταναλωτές εισαγόμενων πρότυπων και προϊόντων. Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε εταίροι με την δική μας παρακαταθήκη αξιών. Αυτή είναι η θέση μας σε μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια με Ειρήνη, Δημοκρατία και Ανθρωπισμό. Σε μια δημιουργική κοινότητα πατρίδων, πολιτισμών και κοινωνικών ρευμάτων.» - (Από το «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» της 8ης Μαρτίου 2014)

 ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Είναι γνωστές οι αρνητικές όψεις της καθημερινής ζωής στην Ελλάδα. Η ανεργία, ιδιαιτέρως των νέων, η φτώχεια, η κοινωνική αποδιοργάνωση, η μετανάστευση, ακόμα και η μόνιμη τουρκική απειλή, η κρατική ανεπάρκεια και αυθαιρεσία. Προβλήματα που παροξύνθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια και οδήγησαν στην καταστροφή που πάθαμε και ζούμε ακόμα. Τα θέματα αυτά τα οποία βρίσκονται, προφανώς, στον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας, συζητούνται ήδη σε ευρωπαϊκά όργανα, όπου και προπαρασκευάζονται αποφάσεις. Με την διαδικασία να συνεχίζεται στην διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Αυτά και όχι άλλα καλούμαστε να αξιολογήσουμε τη ψήφο μας στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εδώ και είναι ολόπλευρη. Δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική, δεν είναι μόνο του Νότου, δεν είναι μόνο συγκυριακή. Είναι, τελικά, κρίση ταυτότητας. Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή να προχωρήσει η ενοποίηση με όχημα το κοινό νόμισμα και εργαλεία την ονομαστική και όχι την πραγματική σύγκλιση , τη διεύρυνση και όχι την θεσμική ολοκλήρωση, τη γραφειοκρατία και όχι τον εκδημοκρατισμό, την προσκόλληση στη Δύση και όχι την πολυδιάστατη συνεννόηση και συνεργασία, την «αποτελεσματικότητα» και όχι τον εκδημοκρατισμό, δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Μέρα με τη μέρα, γίνεται κοινή συνείδηση η ανάγκη να ορίσουμε την Ευρώπη από την αρχή. Να διαμορφώσουμε μια νέα ευρωπαϊκή ταυτότητα. Γι το σκοπό αυτό, είναι απολύτως αναγκαίο να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα ευρωπραγματισμού και να υπερβούμε τους «ευρωπαϊστές», τους «ευρωσκεπτικιστές» και τη στείρα, όσο και ξεπερασμένη, αντιπαράθεσή τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ούτε παράδεισος, ούτε κόλαση. Είναι ένας χώρος που επιδιώκει την ενοποίησή του από τη μια και μια διακρατική διαπραγμάτευση από την άλλη. Και στις δυο αυτές διαστάσεις αναδεικνύονται ευκαιρίες, αλλά διαγράφονται και κίνδυνοι, τόσο για την Ένωση, αλλά και για το κάθε μέλος της ξεχωριστά. Είναι και για μας, όπως και για κάθε χώρα, η ώρα να ορίσουμε και τη δική μας θέση στην Ευρώπη από την αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό, το κατεστημένο μας πολύ λίγα πράγματα είναι σε θέση να προασπίσει. Στα καυτά θέματα της ευρωπαϊκής ημερήσιας διάταξης τα οποία καθορίζουν, σε μεγάλο βαθμό, και το δικό μας μέλλον, τα κόμματά μας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, μένουν θορυβωδώς σιωπηρά, βυθισμένα στη συμβατικότητά τους. Αλλά πώς να έχουν θέσεις όταν, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες μόνο, είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα ενός «τρίτου μνημονίου» και τους απασχολούσε μόνον η δική τους θέση στο πλαίσιό του ; Πώς να παλέψουν για τα μέλλον, εφ όσον μένουν γαντζωμένοι στο παρελθόν, πρόσφατο και παλαιότερο, με τη πατρίδα μας εξαρτημένη από τη ξένη βοήθεια και τον εσωτερικό διχασμό να μην επιτρέπει τη συνεννόηση για το πως θα ορθοποδήσουμε ; Πώς να παρέμβουν στις ευρωπαϊκές εξελίξεις - που, για μια ακόμα φορά, δεν είναι αυτές που θα έπρεπε - με σκοπό την εκλογίκευσή τους, αλλά και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, εφ όσον η σκέψη τους είναι στραμμένη, σχεδόν αποκλειστικά, στην διεκδίκηση της εξουσίας με σκοπό τη νομή της ;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι, ακριβώς λόγω αυτής της γενικευμένης ανεπάρκειας του κομματικού μας συστήματος, η Δημοκρατία μας, μετά από χρόνια, αμφισβητείται ξανά. Πέρα από τους άθλιους θιασώτες του φασισμού, κύκλοι ισχυρών του χρήματος δεν αρκούνται πια στη διαπλοκή τους με πολιτικά πρόσωπα, αλλά προτάσσουν τα δικά τους μικρά συμφέροντα, απέναντι στο εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Και ψάχνουν να βρουν την έκφρασή τους και στις κάλπες. Όλοι αυτοί που πάνε να μας «δέσουν», με τον τρόπο του ο καθένας, εκθειάζουν, τελικά, το ίδιο : ένα χαρμάνι τσαμπουκά και καπατσοσύνης ( «κοινή λογική» το βαφτίζουν συχνά οι ίδιοι ), το οποίο ισχυρίζονται ότι διαθέτουν και μπορούν να εξάγουν και στην Ευρώπη για το καλό μας, υποτίθεται . Μια ακόμα μη λύση που ακούγεται ευχάριστα γιατί δεν μας ξεβολεύει. Μια υπονοούμενη, ανέφικτη υπόσχεση επιστροφής στη «χαμένη» δεκαετία 2000 – 2009 που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Εάν αυτή η επαγγελία ανακύκλωσης της παρακμής επικρατούσε, θα είχε ως αποτέλεσμα την οριστική καταστροφή. Μπορούμε να την αποδοκιμάσουμε δυνατά με τη ψήφο μας.

Είναι λοιπόν τώρα η ώρα να σταθούμε στα πόδια μας και να σχεδιάσουμε τη ζωή μας σήμερα και στο μέλλον. Ξεκινώντας με την αποκατάσταση των δεινών που πάθαμε, προσπαθώντας να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και προχωρώντας μπροστά με αυτοπεποίθηση, επιδιώκοντας το καλύτερο. Μόνο εάν καλύψουμε γρήγορα αυτό το κενό πολιτικής θα μπορέσουμε να αναμετρηθούμε με τις απειλές κατά της Δημοκρατίας και να νικήσουμε. Μια όψη αυτής της προσπάθειας είναι να αποκτήσουμε θέσεις και λόγο στα ευρωπαϊκά πράγματα. Να τις προβάλλουμε καθαρά και να επιδιώξουμε συμμαχίες. Μαζί να δώσουμε μάχες και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το μέλλον μας στην Ευρώπη. Το έχουμε ανάγκη.

Τις θέσεις ενός τέτοιου σχεδίου ελληνικής παρέμβασης στα ευρωπαϊκά πράγματα παρουσιάζουμε στη συνέχεια. Δεν ζητάμε ψήφο, μιας και δεν είμαστε κόμμα. Εισφέρουμε απλώς τη δουλειά μας στο δημόσιο χώρο ώστε να επηρεάσουμε τα πράγματα προς θετική κατεύθυνση. Κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όσοι ζητούν τη στήριξή σας στις ευρωεκλογές και δεν το κάνουν. Και ζητάμε τη δική σας κρίση για τις θέσεις μας.

Εμείς και η Ευρώπη

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ

1. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ορίσει και να διασφαλίσει το ελάχιστο ανεκτό επίπεδο για τις συνθήκες της ζωής των πολιτών της. Είναι η ώρα η εργασία, το ελάχιστο εισόδημα, η δημόσια εκπαίδευση και υγεία, η κοινωνική πρόνοια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η ασφάλεια να αποτελέσουν σταθερά δεδομένα για όλους τους λαούς και τον κάθε συνάνθρωπό μας ξεχωριστά. Για να γίνουν πραγματικότητα οι εγγυήσεις αυτές προϋποθέτουν σχέδιο, μέσα και χρονοδιάγραμμα. Αυτός ο κοινός τόπος δεν μπορεί να είναι ( όπως επιχειρήθηκε μέχρι σήμερα χωρίς επιτυχία ) ένας συμβιβασμός ανοχής των μελών της Ένωσης, αλλά η ενιαία τους επιθυμία.

2. Εν τω μεταξύ, επιβάλλονται παρεμβάσεις στην οικονομική και κοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα και συνεχίζεται. Η εξαίρεση των δημοσίων επενδύσεων από τον υπολογισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων ( με πρώτες αυτές που αφορούν στη καινοτομία, την έρευνα και τη κατάρτιση ), το «ευρωομόλογο», η φορολόγηση χρηματιστηριακών συναλλαγών και ο διπλασιασμός των κονδυλίων για την ανεργία των νέων είναι αναγκαίες τομές για άμεση προώθηση.

3. Η εποπτεία για την ασκούμενη κοινή πολιτική δεν μπορεί να ασκείται από όργανα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν να επιτελέσουν αυτή τη κρίσιμη λειτουργία. Το έργο αυτό μπορούν να επιτελέσουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης (ESM) εφ’ όσον εξοπλιστούν κατάλληλα και ελέγχονται δημοκρατικά από το ευρωπαϊκό και τα εθνικά Κοινοβούλια.

4. Υποστηρίζουμε δυο βασικές αλλαγές για τη ζώνη του ΕΥΡΩ :

 • Τη διαμόρφωση ενός αναδιανεμητικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας σε χώρες μέλη της
 • Τη διάκριση αρμοδιοτήτων μεταξύ Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών. Η πρώτη να ασκεί την εποπτεία των τραπεζών, να εγγυάται τις καταθέσεις στο πλαίσιο του ρόλου της ως «ύστατου δανειστή» και να ελέγχει τα επίπεδα της ρευστότητας. Οι δεύτερες να ελέγχουν τη σταθερότητα των τιμών και να επιβλέπουν τη άσκηση της πιστωτικής πολιτικής και των συναλλαγών, σε πλαίσιο νομιμότητας και διαφάνειας.

Οι θεσμικές αυτές λειτουργίες ασκούνται στη βάση πολιτικών αποφάσεων από τις δημοκρατικά νομιμοποιημένες κυβερνήσεις των χωρών της ζώνης του ΕΥΡΩ.

5. Απαιτείται η άμεση αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής και κανόνων που την διέπουν μέχρι σήμερα. Χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν είναι ανεκτό να παραμένουν «αποθετήρια αιτούντων άσυλο» για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, «κέντρα διερχομένων μεταναστών» και τροφοδότες άλλων χωρών με πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό τους. Μεταξύ άλλων, είναι αναγκαίο να συσταθεί το ταχύτερο «Ταμείο Μετανάστευσης» και να οργανωθεί διαφορετικά ο έλεγχος των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

6. Και για την αποτροπή των μεταναστευτικών ρευμάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε λόγο να εργαστεί ώστε να αμβλυνθούν οι μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσει διακριτή, όσο και αμερόληπτη, φωνή και ρόλο στα διεθνή πράγματα. Όπως επίσης αναγκαίο είναι να οριστούν τα κοινά ευρωπαϊκά συμφέροντα και οι αυτόνομοι μηχανισμοί άμυνας για την προάσπισή τους. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο να θεμελιωθεί η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και, στο πλαίσιο της, να ενταχθούν και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ( ΕΑΣ ).

7. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε θέση να επεξεργαστεί και προβάλλει ένα σχέδιο «επανίδρυσης» των Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο των αρχών του Οργανισμού, είναι η ώρα να επιβληθεί ο πολυμερής έλεγχος διεθνικών φορέων ( π.χ. Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου, Οίκοι Αξιολόγησης αλλά και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ), όπως και η αντιμετώπιση οικουμενικών προβλημάτων, με πρώτο ανάμεσά τους, τη κλιματική αλλαγή.

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×