Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Κορονοϊός: τι θέλουμε να πετύχουμε, πότε και πως

0
0
0
s2sdefault

            Με τα ρεύματα παραθεριστών από και προς τα αστικά κέντρα σε εξέλιξη, ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και επιμένουμε να:

 • Αντιπολιτευόμαστε τον ιό, τίποτε και κανέναν άλλο
 • Υποστηρίζουμε ότι «δημόσια υγεία» και «οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη» δεν είναι διαφορετικές και, κατά περίπτωση αντικρουόμενες επιδιώξεις, αλλά αντιθέτως, καμία από τις δυο δεν χρειάζεται να θυσιαστεί υπέρ της άλλης
 • Μην σπαταλάμε άσκοπα όσα πετύχαμε πριν λίγους μήνες
 • Σώζουμε από το 2020 ότι γίνεται και όλο το 2021, αν γίνεται.

 Σ’ αυτό το πλαίσιο σκέψης, είναι καλό:

 1. Οι οδηγίες να είναι λίγες, σαφείς, να μην αλλάζουν «για ψύλλου πήδημα» και να μεταδίδονται τακτικά στους πολίτες μέσω της Ε.Ρ.Τ.
 2. Να αποφευχθούν υπερβολές (χαρακτηριστικότερη αυτή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των Ι.Χ.) οι οποίες δεν προσφέρουν στην ασφάλεια, δυσκολεύουν την ζωή μας και, τελικά, μειώνουν την συναίνεση για ενδεδειγμένα μέτρα.
 3. Να παραχθούν πρωτόκολλα εργασίας και μετακίνησης, για την προστασία τόσο της εργασίας και των συνθηκών της, όσο και του ελεύθερου χρόνου, της αναψυχής, των όρων και του περιεχομένου τους. Τόσο η ασφάλεια, όσο και τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι αναγκαίο να ξαναγίνουν απαράγραπτες εγγυήσεις για τον κοινό μας τόπο.   
 4. Να προχωρήσει γρήγορα η σύνδεση κάθε πολίτη με τον οικογενειακό του γιατρό, απλοποιώντας την διαδικασία της.
 5. Να μεταφερθεί, επί τέλους, η επίλυση των διαφορών, στο σύνολό τους σχεδόν, στα δικηγορικά γραφεία, μειώνοντας δραστικά τον συνωστισμό στις δικαστικές αίθουσες.
 6. Να ανατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η έκδοση των συντάξεων σε δικηγορικά γραφεία και εταιρίες με συμβάσεις έργου, με προκαθορισμένη την προθεσμία για την απονομή τους.
 7. Να αποκατασταθεί η φήμη της χώρας μας ως του ασφαλέστερου προορισμού για περιηγητές από όλο τον κόσμο. Το κεφάλαιο αυτό συγκεντρώθηκε με την συνειδητή μας αυτοπειθαρχία την άνοιξη και διασπαθίστηκε το καλοκαίρι με την ανεξέλεγκτη είσοδο τουριστών και την πρόωρη άρση μέτρων κατά του συνωστισμού. Με την συστηματοποίηση ελέγχων στους εισερχόμενους και επιμέλεια στην αποφυγή της διάδοσης, διασφαλίζουμε την ανάκαμψη του τουρισμού το 2021, ενώ μπορούμε να καλέσουμε και νωρίτερα εργαζομένους από το σπίτι για εγκατάσταση στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξη μηνών.

Με τις προϋποθέσεις αυτές, ενισχύεται η εγκυρότητα των οδηγιών που δεχόμαστε και αυξάνεται η νομιμοποίησή τους. Σε συνδυασμό με την  δική μας ενσυνείδητη αξιολόγηση των εξελίξεων, μπορούμε να πετύχουμε «δημόσια υγεία με κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη». Αποδεκτές συνθήκες καθημερινής ζωής τελικά, τις οποίες (το σημαντικότερο ίσως) καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι.

 

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×