Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Παρουσίαση

0
0
0
s2sdefault

Το ξέρουμε καλά : η κατάσταση που ζούμε έχει εξαντλήσει τα όριά της. Εδώ και καιρό, τα πράγματα έχουν ξεφύγει, οι συνθήκες της ζωής μας έχουν χειροτερέψει, η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα έχει αποδιοργανωθεί και η σύγχυση έχει οδηγήσει στα πρόθυρα της διάλυσης. Αυτή είναι η κρίση που οδηγήθηκε στο αδιέξοδο του 2010, τα δυο «μνημόνια» και τα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα. Με αποτέλεσμα σήμερα τίποτα να μην είναι όπως το χρειαζόμαστε και όπως το οφείλουμε στους νέους.

Από την άλλη μεριά, το κατεστημένο που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω, ζει τη δική του διάλυση. Κατακερματισμένο σε «μικρές παρέες» που υπονομεύουν η μία την άλλη και συμπλέουν μόνο στο να φορτώσουν τα πάντα στους πολιτικούς και στα κόμματα. Ασφαλώς υπάρχουν πολιτικοί και κόμματα χρεωμένα «μέχρι το λαιμό» για τη κατάρρευση. Επειδή ανέχτηκαν την απορρύθμιση, σταδιακά σταμάτησαν να «παράγουν πολιτική» και, τελικά, αντί να ελέγξουν τη κατάσταση ώστε να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων, ενσωματώθηκαν σ αυτήν. Με τις «μικρές παρέες» πια να τους κάνουν αποδιοπομπαίους τράγους ώστε να απαλλαγούν από τις δικές τους ευθύνες.

Μοιραία λοιπόν η δικαιολογημένη κριτική προς τους πολιτικούς και τα κόμματα, έχει εκτροχιαστεί. Απαξιώνονται, συλλήβδην, οι ενεργοί πολίτες ( ανάμεσά τους και οι πολιτικοί ) και οι οργανώσεις τους ( ανάμεσά τους και τα κόμματα ). Με αποτέλεσμα, αντί να ξαναζωντανέψουμε την Πολιτική και να δυναμώσουμε την Δημοκρατία μας, να καταστρέφεται ότι έχει μείνει ζωντανό από αυτά τα στηρίγματά μας. Ζούμε καθημερινά φαινόμενα αυθαιρεσίας, στέρησης της ελευθερίας του λόγου και της κίνησης, βίας, προπηλακισμών, χουλιγκανισμού ( εντός και εκτός γηπέδων ) έως και εγκληματικές πράξεις. Για να προλάβουμε τα χειρότερα λοιπόν, να απαλλαγούμε από τα απομεινάρια του χθες, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, να αποκτήσουμε δικό μας σχέδιο με ριζοσπαστικές αλλαγές ώστε να δώσουμε τέλος στη κρίση και να ζήσουμε καλύτερα είναι αναγκαία η ανοιχτή δημοκρατική δράση.

Σ αυτό το σκηνικό, η «κεντροαριστερά» ζει το δικό της δράμα. Ο χώρος αυτός, από όπου προερχόμαστε, βαφτίστηκε έτσι την περίοδο της προ δικτατορικής Ένωσης Κέντρου. Μετά το σκοτάδι της δικτατορίας, τη δεκαετία του ’70, ξεκαθάρισε τις αρχές και τους σκοπούς του. Με την ηγετική φυσιογνωμία του Ανδρέα Παπανδρέου και την καθοριστική επιλογή του να προχωρήσει στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη του σε βασική κομματική έκφραση της παράταξης. Με την μετέπειτα αδυναμία να θωρακίσει αυτές τις αρχές και αυτούς τους σκοπούς από τη φθορά και τις εκπτώσεις. Στην πραγματικότητα, το τίμημα αυτής της αδυναμίας πληρώνει σήμερα.

Ο δικός μας σκοπός εδώ όμως, είτε είμαστε μέλη του ΠΑΣΟΚ, είτε δεν είμαστε, είναι να σταθεί ξανά στα πόδια της η παράταξη, επειδή χωρίς αυτήν δε μπορούμε να σταθούμε στα δικά μας, ούτε εμείς, ούτε η πατρίδα μας. Για να τα καταφέρουμε οφείλουμε, πριν απ’ όλα, να απαλλαγούμε από κάθε βάρος του παρελθόντος. Από πρόσωπα ταυτισμένα με το κακό χθες. Αλλά αυτό δε φτάνει ! Ο κοινός μας τόπος, «το δικό μας σχέδιο», ο προγραμματισμός του σχεδίου αυτού, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μας πρέπει να φωτιστούν ξανά όσο πιο δυνατά γίνεται. Αυτά συζητάμε εμείς, εδώ, σήμερα !

Υπάρχουν και οι απέναντι μας. Στο σημερινό σκηνικό της παρακμής, περίσσεψαν οι πολιτικές «αρπαχτές». Κάθε μέρα ιδρύεται κι ένα κόμμα ή μια κίνηση. Συνήθως, τοποθετείται από μόνο του εκεί που η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη, δηλαδή στην «κεντροαριστερά». Και όλο και περισσότεροι ζητάνε τη ψήφο μας, χωρίς να μας λένε τι θα τη κάνουν. Πως θα αναμετρηθούν με την ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια. Χωρίς να εξηγούν στους νέους πως θα ζήσουν στη πατρίδα μας και θα αποφύγουν τη μετανάστευση. Με την αγοραία αυτή συμπεριφορά στεκόμαστε απολύτως απέναντι. Εμείς, εδώ, σήμερα, δεν ζητάμε τίποτα. Δεν μας υποκινεί κανείς. Δεν είμαστε ούτε βιτρίνα, ούτε κίνηση, ούτε κόμμα. Είμαστε έλληνες δημοκράτες.

Οι διαφορές μας με άλλους είναι συγκεκριμένες :

 • Αυτοί αόριστες αναφορές – εμείς «κοινό τόπο», δημοκρατικό και πατριωτικό
 • Αυτοί παρελθοντολογία – εμείς «απαιτούμε και μπορούμε»
 • Αυτοί σχολιασμό προβλημάτων – εμείς «το δικό μας σχέδιο»
 • Αυτοί διχαστική αντιπαράθεση – εμείς εθνική, λαϊκή ενότητα
 • Αυτοί ευκαιριακές εντυπώσεις – εμείς τεκμηριωμένες θέσεις
 • Αυτοί μεθοδεύσεις «κορυφής» - εμείς αλληλεγγύη και εθελοντισμό
 • Αυτοί παράγοντες του παρελθόντος - εμείς σύγχρονη οργάνωση της βάσης
 • Αυτοί ζητάνε ψήφο - εμείς δίνουμε λύσεις

Είναι στο χέρι μας : καλή μας ΕΚΚΙΝΗΣΗ !

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×