Menu

Που βρισκόμαστε

0
0
0
s2sdefault

Το ξέρουμε καλά : η κατάσταση που ζούμε έχει εξαντλήσει τα όριά της. Εδώ και καιρό, τα πράγματα έχουν ξεφύγει, οι συνθήκες της ζωής μας έχουν χειροτερέψει, η κοινωνική πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο πιεστική, ενώ η γενικευμένη σύγχυση παράγει φαινόμενα διάλυσης. Πέρα από τους οικονομικούς περιορισμούς, έχουν μπει για τα καλά πια στη ζωή μας η αυθαιρεσία, η βία, η στέρηση της ελευθερίας του λόγου και της κίνησης, ο χουλιγκανισμός (εντός και εκτός γηπέδων) και οι εγκληματικές πράξεις. Αυτή η κρίση οδηγήθηκε στο αδιέξοδο του 2010, τα «μνημόνια» και τα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν και δεν φαίνεται πως και πότε τελειώνουν. Τα πράγματα στην πατρίδα μας δεν είναι ούτε όπως τα θέλουμε εμείς, ούτε όπως αξίζουν στους επόμενους μας.

Το κατεστημένο μας είναι απολύτως υπόλογο για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Κατακερματισμένο σε «μικρές παρέες», με την κάθε μία από αυτές να προασπίζει μόνο δικά της συμφέροντα, άφησε τα πράγματα στην τύχη τους. Χρεώνοντας όλη την ζημιά στους πολιτικούς και στα κόμματα. Ασφαλώς, πολιτικοί και κόμματα είναι χρεωμένα «μέχρι το λαιμό» για την αδυναμία να συμμαζέψουν τα πράγματα, την διαπλοκή τους, στην συνέχεια, την διάλυση και, τελικά, την κατάρρευση. Είναι αλήθεια ότι ανέχτηκαν την έκπτωση της δημοκρατίας, την οικονομική και κοινωνική εξαχρείωση, τον ξεπεσμό τους από ρυθμιστές σε συμπαίκτες. Μόνο μέλημα τους έχει απομείνει να ζητάνε την ψήφο μας, χωρίς να εξηγούν τι θα την κάνουν με κοινό, πανομοιότυπο επιχείρημα ότι «οι άλλοι είναι χειρότεροι». Επιβάλλεται λοιπόν η κριτική στους πολιτικούς και τα κόμματα, είναι όμως βαρύ λάθος ο εκτροχιασμός της σε άρνηση της Πολιτικής, των ενεργών πολιτών και των οργανώσεων τους. Αν τα κόμματα που ξέρουμε χρεοκόπησαν, ας δημιουργήσουμε νέα. Όχι όμως να καταργήσουμε και την αντιπροσώπευσή μας!

Κατεστημένο υπόλογο λοιπόν και όχι μόνο για πράξεις του, αλλά και για την απροθυμία του να δει τι γίνεται γύρω μας, να κατανοήσει την ουσία των πραγμάτων και να την διαδώσει. Υπόλογο για τον συμβιβασμό του με την κοινωνική αποτελμάτωση και την «ήσσονα προσπάθεια», ενώ επιβάλλονταν η κινητοποίησή μας για προσαρμογές και πρόοδο. Ο κόσμος μας, εδώ και καιρό, αλλάζει όλο και πιο γρήγορα: ο πληθυσμός αυξάνεται, η κλιματική επιδείνωση καταστρέφει τον πλανήτη μας, τα άλματα της τεχνολογίας υπερβαίνουν εμπόδια που κάποτε θεωρούνταν αξεπέραστα, η απορρύθμιση των διεθνών σχέσεων, η αυθαιρεσία και η βία εντείνονται, οι ανισότητες μεγαλώνουν και οι μετακινήσεις ανθρώπων από περιοχές φτώχειας και ανασφάλειας έχουν εξελιχθεί σε προσφυγικές ροές. Μέσα σε σύγχυση και καταστροφές, ζούμε το τέλος της εποχής που ονομάστηκε αυτάρεσκα «παγκοσμιοποίηση». Σε μια παγκόσμια κοινότητα «απολική» με τις προβλέψεις, τις συμφωνίες και τα όργανα της σε αδυναμία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υφίσταται, αναπόφευκτα, τις συνέπειες αυτής της κατάρρευσης προτύπου. Μαστίζεται πια ανοιχτά από ρεύματα εθνικισμού, απομονωτισμού και αποδόμησης ως αντιπρόταση στα όσα στραβά συμβαίνουν και αδυνατεί να αντιμετωπίσει. Πληρώνει το τίμημα της ελαφρότητας του πρόσφατου παρελθόντος των «παχέων αγελάδων». Του μεγαλοϊδεατισμού της «ομοσπονδίας» η οποία με όργανα την διεύρυνση και το κοινό νόμισμα θα κατελάμβανε την πρωτοκαθεδρία της Δύσης. Της δικής της ανοχής στο «δημοκρατικό έλλειμμα», στους παραλογισμούς της οικονομικής της διακυβέρνησης, στην ανυπαρξία κοινής ασφάλειας.

Επιστρέφοντας, τέλος, στα ελληνικά πράγματα, δίπλα στην μόνιμη τουρκική απειλή εις βάρος μας, ζούμε πια και μιαν άλλη, εσωτερική: αυτήν της μείωσης και γήρανσης του πληθυσμού. Αν μείνουμε λοιπόν στα ίδια, χωρίς αίσθηση κοινής μοίρας, με τον δημόσιο χώρο «ξέφραγο αμπέλι», τα δημοκρατικά δικαιώματα να περιορίζονται όλο και περισσότερο, το εθνικό και δημόσιο συμφέρον υπάλληλο ξένων και μικρών, χωρίς απάντηση στις απειλές και χωρίς θέσεις για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, η καταστροφή είναι προδιαγεγραμμένη: θα λιγοστεύουμε διαρκώς, δεν θα έχουμε λεφτά για να πληρωθούν οι συντάξεις, η δημόσια εκπαίδευση και περίθαλψη θα καταρρεύσουν, ο οικονομικός έλεγχος από τους πιστωτές θα διαιωνίζεται, η δημόσια περιουσία θα εκποιείται ή θα καταπατείται. Θα βρεθούμε ακόμα περισσότερο στο περιθώριο των διεθνών εξελίξεων, ακόμα και αυτών οι οποίες αφορούν την εθνική μας ασφάλεια. Για να προλάβουμε τα χειρότερα, να δώσουμε τέλος στη κρίση και να δούμε πως πάμε μπροστά, οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ έχουμε κάθε λόγο να κάνουμε ΕΚΚΙΝΗΣΗ. Βρισκόμαστε λοιπόν εδώ!

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

  • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

  • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

  • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×