Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Πρόσκληση συμμετοχής και ελπίδας

Πάνε 7 χρόνια από την ίδρυση της πολιτικής μας οργάνωσης. Ευθύς εξ αρχής, καταθέσαμε την ταυτότητα και τους σκοπούς μας και, από τότε, δημοσιοποιούμε, χωρίς διακοπή, προτάσεις μας για να βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής μας. Πέρσι, τέτοιες μέρες, δώσαμε τα βασικά στοιχεία ενός πρότυπου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, απαραίτητου προκειμένου να ορθοποδήσουμε. «Το Δικό μας Σχέδιο»,  οι «Δουλειές για όλους» και άλλα βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας www.elldim.gr, ανοιχτά στην κριτική σας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@elldim.gr Με αλλεπάλληλες σχετικές συζητήσεις στις ομάδες στο Facebook «Ναι ρε φίλε!» και «Αιδώς Αχρείοι».  

Ξέραμε από την αρχή ότι όλα αυτά δεν φτάνουν. Και είναι τώρα η ώρα να δώσουμε κάτι παραπάνω. Περισσότεροι να κάνουμε περισσότερα για να φτιάξουμε την ζωή μας και την πατρίδα μας, όπως θέλουμε και μπορούμε. Επιμένοντας στα ίδια ή απέχοντας χάνουμε. Προσπαθώντας για κάτι καλύτερο έχουμε μόνο να κερδίσουμε.

Απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση στους διστακτικούς, στους απέχοντες, σε όλες και όλους και τον κάθε ένα και την κάθε μια από εμάς ξεχωριστά. Ζητάμε την συνδρομή όλων στην κοινή προσπάθεια να ζήσουμε καλύτερα. Όχι μόνο για να σταματήσουμε την ανακύκλωση της κρίσης την οποία συντηρούν οι υπαίτιοί της, αλλά για να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας οι δυνάμεις διεξόδου από την κρίση. Όχι μόνο για να αποφύγουμε τα χειρότερα, αλλά για να προωθήσουμε θετικές επιλογές. Απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής και ελπίδας μαζί.

Αυτή η κοινή προσπάθεια για να βγει πέρα δεν μπορεί να έχει την παραμικρή ανοχή σε ιδεοληψίες και ξεπερασμένα στερεότυπα. Λέμε όχι στην βαρβαρότητα των ισχυρών της «παγκοσμιοποίησης» και των εγχώριων μεταπρατών τους, στον λογιστικό κυνισμό και την αδιαφορία τους για τις λαϊκές ανάγκες. Λέμε όχι στα «ισοδύναμα», τα «σκισίματα των μνημονίων» και άλλες μαγικές λύσεις που, δια μιας, θα μηδένιζαν τις ζημιές που έχουμε πάθει και παθαίνουμε. Λέμε όχι στον καιροσκοπισμό και τις ψηφοθηρικές κουτοπονηριές που μόνο δεινά φέρνουν. Αντί «να τρέχουμε και να μην φτάνουμε», προτείνουμε, αυτή τη φορά, να προλάβουμε.  

Όλα όσα οριοθετούν την βάση και τον προσανατολισμό μας, υπαγορεύουν την ανάγκη για ένα ιδρυτικό συνέδριο Ελλήνων Δημοκρατών με σκοπό μια νέα πολιτική οντότητα. Ανοιχτό, δημιουργικό και ουσιαστικά  δημοκρατικό. Με νέα πρόσωπα και νέο ήθος, χωρίς παλιούς και παλιότερους «προφήτες». Με συλλογική πολιτική ταυτότητα και όχι ατομικές «ταυτότητες συνέδρου». Με ανάδειξη του αρχηγού από όλους όσους συμμετάσχουν.

Οραματιζόμαστε ένα εκστρατευτικό σώμα για την κατάκτηση του μέλλοντος και όχι ένα ακόμα φρούριο με τις Κερκόπορτες του ανοιχτές. Μια «Μετά την Κρίση» αισιόδοξη πολιτική δύναμη, ικανή για ένα έντιμο ΝΑΙ στην γενικευμένη απαίτηση για ΑΛΛΑΓΗ, στο δυναμικό που μπορεί να απελευθερώσει η λαϊκή συμμετοχή, η επίδραση των κοινωνικών φορέων και η αμεσότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κάθε πρότυπη δράση της κοινωνίας των πολιτών. Ένα έντιμο ΝΑΙ στην, μετά λόγου γνώσεως, Ελληνική παρουσία στον κόσμο, την Ευρώπη, την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.   

Το έργο μας δεν είναι εύκολο. Κινείται όμως στην κατεύθυνση της ροής των πραγμάτων και τα θετικά του αποτελέσματα θα γίνουν  αισθητά από την πρώτη στιγμή. Ας εξασφαλίσουμε, πριν απ’ όλα, την οικονομική του βάση. Την εγγύηση ότι μπορεί να προχωρήσει χωρίς προσημειώσεις, υποθήκες, αφανείς δεσμεύσεις σε τρίτους, δανεικά κι’ αγύριστα. Ζητάμε την οικονομική σου συνδρομή για να βγει πέρα ο δύσκολος, κοινός μας αγώνας. Την καταβολή της ενίσχυσης σου στην Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (ο τρόπος είναι απλός και διαφανής, όπως περιγράφεται στην www.elldim.gr). Την εκπλήρωση της πρώτης προϋπόθεσης  συμμετοχής σου στο Συνέδριο.

Δώσε δυναμισμό και προοπτική στην κοινή μας  προσπάθεια, πυκνότητα και συνέχεια στην  επικοινωνία μας, βάση και έκταση στον κοινό μας τόπο. Ζύγισε η ίδια/ο ίδιος το αντίτιμο της άσκησης του δικαιώματος σου στην ελπίδα!

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×