Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Πόλεμος με τον ιό μέχρι τη νίκη

0
0
0
s2sdefault

Μια πρώτη αποτίμηση της πρώτης φάσης του πολέμου μας με τον COVID-19, απαραίτητη για τις μάχες στα επόμενα μέτωπά του:

 • Έχουμε πάντοτε στη σκέψη μας τις οικογένειες που μέτρησαν απώλειες τις οποίες και συλλυπούμαστε
 • Ευχόμαστε περαστικά σε όσες και όσους νόσησαν ή νοσούν ακόμα
 • Ευχαριστούμε θερμά τους συνανθρώπους μας που συνέχισαν να εργάζονται με αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν και κατάφεραν να μην νεκρώσουν τα πάντα γύρω μας. Ανάμεσά τους, φυσικά, οι επαγγελματίες της υγείας που διασφάλισαν την επάρκεια υπηρεσιών περίθαλψης παρά την αύξηση της ζήτησης αυτών των τελευταίων
 • Χαιρετίζουμε την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ». Ασφαλέστερος τρόπος κίνησης παραμένει αυτός με οχήματα ιδιωτικής χρήσης, μετά από επιμελή καθαρισμό τους, ιδίως μετά από μακρά περίοδο ακινησίας τους.
 • Υποδεχόμαστε θετικά την απόρριψη αβάσιμων προτάσεων, όπως η μετατροπή των έκτακτων μέτρων σε μόνιμα ή η παράταση εγκλεισμού των μεγαλύτερων σε ηλικία μέχρι το τέλος της χρονιάς,
 • Τέλος, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συμπατριώτες που συγκατατέθηκαν στον περιορισμό των ελευθεριών τους, προκειμένου να αποτρέψουμε την διάδοση του ιού.

Τα επόμενα μέτωπα

Και ενώ η μάχη κατά της διάδοσης δεν έχει τελειώσει, με την εμπειρία μας από αυτήν, καλούμαστε να δώσουμε το «παρών» και σε πολλά άλλα μέτωπα:  

 1. Είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η σύνδεση κάθε πολίτη με τον οικογενειακό του γιατρό. Απαιτείται η εξοικείωση με αυτή δυνατότητα, αλλά και η απλοποίηση των διαδικασιών της σύνδεσης αυτής.
 2. Θεωρούμε επιβεβλημένη την συμμετοχή του δημοσίου στις δαπάνες των νοικοκυριών για αγορές προστατευτικών μασκών (δεν είναι ίσως η ώρα της εξήγησης των λόγων για τους οποίους δεν θεωρήθηκε απαραίτητη η χρήση τους στην 1η φάση και θεωρείται τώρα, αλλά η οφειλή δεν παραγράφεται). Οι οδηγίες χρήσης τους πάντως, πρέπει να γίνουν κτήμα του κάθε χρήστη τώρα.
 3. Πιστεύουμε ότι η επαναλειτουργία των δικαστηρίων είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με ρυθμίσεις, οι οποίες θα μεταφέρουν, επί τέλους, τις επιλύσεις των διαφορών, στο σύνολό τους σχεδόν, από τα δικαστήρια στα δικηγορικά γραφεία.
 4. Υποστηρίζουμε ότι για την αποφυγή αναζωπύρωσης της διάδοσης, πρώτη σημασία έχει η αποφυγή (στο μέτρο του δυνατού) του συγχρωτισμού νέων με ηλικιωμένους σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και ο περιορισμός της συμφόρησης στους δημόσιους χώρους των πόλεων. Γι’ αυτό ακριβώς, τα πρωτόκολλα λειτουργίας μέσων μαζικής μεταφοράς που πρόκειται να θεσπιστούν, πρέπει να προβλέπουν τις ανάγκες μετακίνησης των μεγαλύτερων σε ηλικία σε παραθεριστικές κατοικίες το ταχύτερο δυνατόν. Ώστε να μπορέσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να παρέχουν επαρκέστερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες και το καλοκαίρι, παρά την αύξηση ζήτησης των υπηρεσιών τους από τα τουριστικά ρεύματα.
 5. Για τον τουρισμό μας ακριβώς, χρειαζόμαστε μια εκστρατεία ενημέρωσης περιηγητών από όλο τον κόσμο για το πόσο ασφαλέστερος προορισμός είναι η Ελλάδα σε σύγκριση με τις  άμεσες ανταγωνίστριες μας, μεσογειακές χώρες. Και, βέβαια, απλές, γρήγορες και αξιόπιστες διαγνωστικές  υπηρεσίες στις εισόδους της χώρας μας για όσους ταξιδεύουν προς την Ελλάδα. 
 6. Υποστηρίζουμε την άμεση απονομή των συντάξεων στους δικαιούχους. Ο ταχύρρυθμος έλεγχος των φακέλων που εκκρεμούν μπορεί να γίνει από δικηγορικά γραφεία και εταιρίες με συμβάσεις έργου με το Υπουργείο Εργασίας, ξεκινώντας από δικαιούχους που δεν εισπράττουν καν προσωρινή σύνταξη. Αυτό επιβάλλεται και για την τόνωση της κατανάλωσης με τον πιο υγιή τρόπο και με την ελάχιστη δημοσιονομική επιβάρυνση.
 7. Θεωρούμε απαραίτητο τον προσανατολισμό της ΕΡΤ στην ενημέρωση των πολιτών για όλες τις παραπάνω κινήσεις, ώστε να πετύχουμε την συντεταγμένη εκτέλεσή τους.

Από την λήξη συναγερμού, στην λύση πολιορκίας

«Μεγάλη εικόνα» δεν είναι οι (καλοδεχούμενες) επιτυχίες μας σε κάποιες  μάχες, αλλά η τελική νίκη στον πόλεμο που διεξάγουμε. Δεν μας αρκεί η λήξη του συναγερμού. Επιδιώκουμε την λύση της κατάστασης πολιορκίας που υπομένουμε. Ασφαλώς, καθοριστική για κάτι τέτοιο θα είναι η πρόοδος στην έρευνα για φάρμακο και εμβόλιο κατά του COVID-19. Αλλά για την τελική νίκη απαιτείται και η δική μας απόφαση να μην συμβιβαστούμε ούτε με μια επιστροφή σε  «κανονικότητα ρετρό», ούτε με την διαιώνιση της έκτακτης κατάστασης. Και «τελική νίκη»  είναι να μετατρέψουμε την ασύμμετρη, όσο και πολύπλευρη, απειλή από τον ιό σε ευκαιρία για έναν «έντιμο κοινό τόπο», με μια ημερήσια διάταξη ανάταξης και ανάτασης.

 

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×