Menu
  • Slide
    Ο κοινός μας τόπος
  • Slide
    Φίλοι,
    μέλη και
    κύκλοι κάνουμε την...
  • Slide
    Δίνουμε ξανά τα χέρια
    Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
  • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Απαιτούμε και μπορούμε

Είναι τώρα η ώρα να δώσουμε τέλος στη παρακμή, τη διαπλοκή, την αυθαιρεσία, τη βαρβαρότητα τελικά, που οδήγησε στη κατάρρευση. Στη κατάσταση που κάνει τη ζωή μας αβίωτη και υποθηκεύει το μέλλον μας. Τα χρέη, η εξάρτηση και ο φασισμός δεν μας ταιριάζουν. Απαιτούμε και μπορούμε να σταθούμε ξανά όρθιοι στα δικά μας πόδια και να ανοίξουμε γρήγορο βήμα μπροστά.

Είναι τώρα η ώρα να ξεριζώσουμε τα αίτια που οδήγησαν στη καταστροφή. Η ανοχύρωτη πατρίδα, η διαπραγματεύσιμη δημοκρατία, η αμφισβητήσιμη νομιμότητα, η ασύντακτη πολιτεία και ένα κατεστημένο, ξένο προς τις αγωνίες μας, δεν μας ταιριάζουν. Απαιτούμε και μπορούμε στέρεο και καθαρό δημόσιο χώρο.

Είναι τώρα η ώρα να βάλουμε μπροστά τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε. Απαιτούμε και μπορούμε Δημόσια Διοίκηση με συνείδηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, οργανωμένη ώστε να το προασπίζει αποτελεσματικά. Έντιμες εργασιακές σχέσεις. Κοινωνική Ασφάλιση με επαρκή χρηματοδότηση και ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων. Δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα. Γρήγορη και ποιοτική απονομή της Δικαιοσύνης.

Απαιτούμε και μπορούμε

Απαιτούμε και μπορούμε Ελλάδα πρώτη επιλογή ζωής για ανθρώπους με θέληση. Με την ύπαιθρο ζωντανή και τις πόλεις ανθρώπινες. Με σχολεία να θεμελιώνουν στέρεα τη ζωή των παιδιών μας. Με Πανεπιστήμια όλο και καλύτερα στην έρευνα και την εκπαίδευση, ικανά να παράγουν τεχνολογία και τεχνογνωσία, ανταγωνιστική και εξαγώγιμη. Με δημιουργικές δουλειές για όλους. Με ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις ώστε να ανταπεξέρχεται σε κρίσεις και να έχει συνέχεια. Με επιχειρηματικότητα όλο και πιο ελεύθερη, όλο και πιο υπεύθυνη. Με αποδοτική δημόσια και ιδιωτική περιουσία προστατευμένη από καταπατήσεις και φούσκες. Με Δημόσια Υγεία να παράγει ποιοτικές φροντίδες και να τις παρέχει στους πολίτες χωρίς ταλαιπωρία. Με Κοινωνική Πρόνοια για όλους όσους έχουν την ανάγκη της.

Απαιτούμε και μπορούμε πατρίδα θωρακισμένη απέναντι σε απειλές, επιβουλές και αποσταθεροποιήσεις, με θέληση και δύναμη να προασπίζει τα συμφέροντά της, με τη φωνή του ελληνισμού να ακούγεται από όλους με προσοχή. Κύπρο ελεύθερη, με το λαό της να χαράζει ο ίδιος το μέλλον του.

Απαιτούμε και μπορούμε ισότητα, αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία. Ελευθερία και ασφάλεια για όλους, όπου κι αν ζουν. Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και δικαίωμα στην πρόοδο σταθερά και καθολικά δεδομένα.

Απαιτούμε και μπορούμε πολιτικό σύστημα ικανό να παράγει θέσεις και να συνθέτει αντιθέσεις. Δημοκρατία και αντιπροσωπευτική και άμεση, σε συνταγματικό πλαίσιο. Λαό κυρίαρχο και ενεργό εντολοδότη. Κόμματα με αρχές και σκοπούς, ικανά να προτείνουν. Βουλή με πρώτη και καθοριστική ευθύνη στη νομοθεσία. Κυβέρνηση ικανή να κατευθύνει τα πράγματα σύμφωνα με το εθνικό και δημόσιο συμφέρον.

Απαιτούμε και μπορούμε μια νέα αρχή τώρα. Να είναι η καθημερινή μας ζωή γεμάτη από αισθήματα αλληλεγγύης, συναίσθηση της κοινής μοίρας, δημοκρατική και ανθρωπιστική αισθητική. Να σκεπτόμαστε και να κάνουμε πράγματα και όχι να σχολιάζουμε συμβάντα. Να δώσουμε και να βάλουμε μπροστά ένα πρόγραμμα πνευματικής, οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης και όχι να συρόμαστε στον εξωραϊσμό του συστήματος που έχει τελειώσει. Να συμμετέχουμε στους καθημερινούς αγώνες για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και όχι να διευθετούμε μικρά συμφέροντα. Να ενώσουμε για το μέλλον και όχι να διαιρούμε για το παρελθόν. Να δώσουμε στη νέα γενιά μιαν ανέλπιστη ελπίδα.

Απαιτούμε και μπορούμε

Με θέληση και δύναμη, προσβλέπουμε στη νέα γενιά ώστε να μπει μπροστά και να φτιάξει τη ζωή της, όπως τη θέλει και τη θέλουμε.

Απαιτούμε και μπορούμε την αναγέννηση της πατρίδας μας.

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

  • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
  • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
  • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

  • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

  • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

  • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.



  or   Login
×