Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Για να κερδίσουμε τον πόλεμο με τον ιό

0
0
0
s2sdefault

 1. Οφείλουμε, πριν απ’ όλα, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες που μετρούν απώλειες. Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε μπει στον πόλεμο με σκοπό να μην θρηνούμε ανθρώπινα θύματα.
 2. Έχουμε πάντοτε στη σκέψη μας τους εργαζόμενους που η δουλειά τους στερεί την δυνατότητα να πάρουν στοιχειώδεις προφυλάξεις για να διατηρήσουν την υγεία τους: καθαριστές και καθαρίστριες, διανομείς προϊόντων και υπηρεσιών στα σπίτια μας, υπάλληλοι στην αλυσίδα της τροφοδοσίας και φαρμακοποιοί ανάμεσα σε πολλούς άλλους.
 3. Και, ασφαλώς, ευχαριστούμε θερμά τους επαγγελματίες της υγείας που δίνουν την μάχη για όλους μας, με αυξημένο τον κίνδυνο να νοσήσουν οι ίδιοι και οι ίδιες.
 4. Η μάχη κατά της διάδοσης του ιού και τα μέτρα αποφυγής της δεν αρκούν. Είναι απολύτως αναγκαίο να δώσουμε την μάχη και στο μέτωπο της νοσηλείας. Εδώ είναι απαραίτητες δυο έκτακτες δράσεις:
 • η άμεση οργάνωση ελαφρών μονάδων νοσηλείας για όσους νοσήσουν ελαφριά, πριν η έλλειψη φροντίδας επιβαρύνει και την δική τους κατάσταση και
 • η ενεργοποίηση όλο και περισσότερων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
 1. Βεβαίως, μεγάλη σημασία έχει η εμπειρία από αυτή την περιπέτεια να οδηγήσει σε δέσμη δράσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) που θα οδηγήσουν στην ανεκπλήρωτη, εδώ και δεκαετίες, ολοκλήρωση του. Δυο από αυτές:
 • Σχολικός και οικογενειακός γιατρός
 • Νέες διαγνωστικές μονάδες, έξω από τα νοσοκομεία, σε βάση 24ωρης λειτουργίας
 1. Οι αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική μας ζωή πρέπει να περιοριστούν με μέτρα. Οι δημόσιοι πόροι που απαιτούνται για τις δράσεις αυτές είναι επένδυση για την αποφυγή πολλαπλάσιου κόστους. Απαιτούνται:
 • Προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε κλάδου, με σκοπό την διατήρηση θέσεων εργασίας και
 • Έκτακτες καλύψεις στήριξης συμπολιτών μας κάτω από το όριο της φτώχειας
 1. Και βέβαια είναι η ώρα να αναθεωρηθεί η δογματική προσέγγιση του Συμφώνου Σταθερότητας με την εξαίρεση των δημοσίων επενδύσεων από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείματος κάθε χώρας μέλους της ζώνης του ΕΥΡΩ
 2. Για την αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής κατά της υγείας μας βέβαια, απαιτούνται κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, μιας και ο ιός δεν περιορίζεται από σύνορα. Δυο προφανή πεδία συνεργασίας:
 • Επιτάχυνση της εφεύρεσης του εμβολίου και
 • Προσαρμογή των κανόνων διασυνοριακής κίνησης ανθρώπων
 1. Οι περιορισμοί στις ελευθερίες του πολίτη υπέρ της αποφυγής της διάδοσης πρόληψης είναι αναπόφευκτες. Όπως όμως επιβάλλεται να είναι και ζυγισμένες. Οι υπερβολές θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση και όσων από τα μέτρα αυτά είναι, πράγματι, απαραίτητα.
 2. Τέλος, είναι αναγκαία η επιχείρηση αποκατάστασης της δημοκρατικής ομαλότητας με την επαναφορά των ελευθεριών του πολίτη και της λειτουργίας της Βουλής στα προ κρίσης επίπεδα, το ταχύτερο δυνατόν.

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×