Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Για την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ

0
0
0
s2sdefault

Μια απλή ανάγνωση της «τελικής συμφωνίας» αρκεί για τον εντοπισμό του καίριου άκυρου στοιχείου της: στο ΜΕΡΟΣ 1. άρθρο 3.β. ορίζει ότι οι πολίτες της F.Y.R.O.M. είναι «μακεδόνες» ως προς την ιθαγένεια και στο ΜΕΡΟΣ 1. άρθρο 3.γ. ότι επίσημη γλώσσα του κράτους είναι η "μακεδονική». Έρχεται μάλιστα ο άκυρος αυτός ορισμός να ενισχυθεί με τα περιλαμβανόμενα στο ΜΕΡΟΣ 1. (άρθρα 7.3. και 7.4.) για την F.Y.R.O.M.: «…η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά…», «…η επίσημη γλώσσα του, η Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων Σλαβικών γλωσσών» και «…δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό…».  

Καλούμαστε δηλαδή, δια της «τελικής συμφωνίας» Τσίπρα-Ζάεφ, να αποδεχθούμε το ιδεολόγημα του «μακεδονισμού» και τα ανύπαρκτα  παρεπόμενά του: την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους», όπως αυτό διαμορφώθηκε τον 20 αιώνα και, συνεπώς, τον διαμελισμό του και την ύπαρξη «αλύτρωτων μακεδόνων» σε γειτονικά κράτη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Με απλά λόγια, καλούμαστε για την ουσία της διαφοράς μας με την F.Y.R.O.M…. να υιοθετήσουμε την θέση της άλλης πλευράς. Να προσυπογράψουμε δηλαδή ένα ψεύδος με ιστορικό βάθος και μάλιστα προς βλάβη του εθνικού μας συμφέροντος!   

Εάν την δεκαετία του ΄90 και προκειμένου να μην αναδυθεί αυτή η, εν δυνάμει, πρόσθετη απειλή κατά της χώρας μας, επιβάλλαμε εμπάργκο και πετύχαμε την «ενδιάμεση συμφωνία», σήμερα, με επισπεύδουσα την «άλλη πλευρά» προκειμένου να ενταχθεί στο Ν.Α.Τ.Ο., για ποιό λόγο, όχι απλώς να αποδεχθούμε δυσμενέστερες ρυθμίσεις, αλλά να συρθούμε στην θέση της F.Y.R.O.M.; Δεν είναι κατάντια για την «Δύση» να αναγορεύει την αποδοχή ενός άκυρου ιδεολογήματος της «Ανατολής» (δεκαετίες μετά την κατάρρευσή αυτής της τελευταίας) ως προαπαιτούμενο για ένταξη στους κόλπους της; Δεν είναι ώρα να επισημάνουμε ότι πρόοδος στην επίλυση της διαφοράς μας με την γείτονα σημειώθηκε μόνον όταν η ελληνική πλευρά πήρε πρωτοβουλίες (εμπάργκο και ενδιάμεση συμφωνία) με βάση τις θέσεις μας; Ότι, αντιθέτως, η τελμάτωση υπήρξε η επιλογή της άλλης πλευράς (παρά την αμοιβαία δέσμευσή μας να εργαστούμε για οριστική λύση), μέχρις ότου χρειάστηκε την δική μας έγκριση για να ενταχθεί στο Ν.Α.Τ.Ο.; Ότι το κόστος της απροθυμίας για λύση και της «βίζας» για την Δύση δεν μπορεί να βαρύνουν εμάς; 

Εφ’ όσον έτσι έχουν τα πράγματα, είναι ώρα «μεταξύ μας» εντιμότητας και κοινού σκοπού. Δημιουργικής σκέψης και προσπάθειας υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Θέασης προς το μέλλον και όχι το παρελθόν. Και εξαγωγής αυτού του «θετικού φορτίου» προς τη γείτονα, αλλά και προς τους «δυτικούς» συμμάχους μας.

Αυτά βέβαια δεν αφορούν το κατεστημένο μας (κομματικό, οικονομικό, πνευματικό και άλλο), αποδεδειγμένα βυθισμένο στην παρακμή και την εξάρτηση, τον μηρυκασμό ξεπερασμένων σχημάτων και αντιθέσεων, τον κατακερματισμό και τις ιδιοτέλειες του. Αφορούν τον λαϊκό παράγοντα και την ανάγκη, επί τέλους,  αντιπροσώπευσής του. Είναι, τελικά, ώρα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ!

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×