Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Πολιτικό Συνέδριο της ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στην συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου μας, ευχαρίστως ανακοινώνουμε ότι το άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου μας θα γίνει το πρωί της Τρίτης 8ης Μαρτίου από τον Κώστα Καρμπέρη. Στην συνέχεια θα διεξαχθεί το 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ του Συνεδρίου με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή, με αναφορές στον διχασμό του 1915, την Συνθήκη της Λωζάνης, την δίκη των 6 και τον  «βενιζελισμό». Την διεύθυνση του εργαστηρίου θα έχει ο κύριος Σήφης Σηφάκης με εισηγητές τους κυρίους Νίκο Σωτηριάδη, Δημήτρη Βερβεσό και την κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου

            Το 2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ με θέμα την Κατοχή και τον Εμφύλιο από την Εθνική Αντίσταση και το Ε.Α.Μ. μέχρι τις γερμανικές οφειλές και τον νέο διχασμό, θα διευθύνει ο κύριος Γιάννης Πανούσης με εισηγητές  τους κυρίους Αριστομένη Συγγελάκη, Θοδωρή Μαραγκουδάκη και την κυρία Τώνια Αντωνίου.

            Σύμφωνα με το πρόγραμμα της 1ης ημέρας όπως το έχουμε αναγγείλει, το 3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ με θέμα την Δικτατορία και το Κυπριακό, τον ρόλο Βρετανίας και Η.Π.Α., τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο και τις διαθέσιμες λύσεις σήμερα θα διευθύνει ο κύριος Στέλιος Περράκης με εισηγητές τους κυρίους Βαγγέλη Χωραφά, Γιώργο Παπαγιαννόπουλο και Σταύρο Λυγερό.

Τις εργασίες της δεύτερης ημέρας, Τετάρτης 9 Μαρτίου 2022, θα ανοίξει ο κύριος Αντώνης Μπακατσιάς με μια συνοπτική παρουσίαση της οργάνωσής μας ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ στα 8α γενέθλια της. Θα ακολουθήσει το 4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ με θέμα την Χρεοκοπία και την «Γερμανική Προστασία», την περίοδο που ζήσαμε και ζούμε με τα διλήμματα «μνημόνια ή στάση πληρωμών;», «ΕΥΡΩ ή δραχμή;» και φυσικά που βρισκόμαστε σήμερα και που πάμε. Το εργαστήριο αυτό θα διευθύνει ο κύριος Αλέξανδρος Σαρρής με εισηγητές τους κυρίους Θάνο Κουρματζή, Νίκο Κυριαζή και την κυρία Λούκα Κατσέλη.

            Το απόγευμα θα διεξαχθεί η ανοιχτή συζήτηση «Σκυταλοδρομία γενεών και τόπων» με συντονιστές την κυρία Θέμιδα Κανικλίδου και τον κύριο Πέτρο Ρωμαίο. Έχουν δηλώσει, μέχρι στιγμής, συμμετοχή σ’ αυτήν οι κύριοι Bασίλης Κασιώτης, Γιώργος Μπρούλιας, Μπάμπης Παπαϊωάννου, Στέφανος Τσακίρης και η κυρία Μαρίζα Τσινοπούλου. Σκοπός του διαλόγου είναι να κατατεθούν σκέψεις των συζητητών και να παρατεθούν απόψεις τους για τις συνθήκες της καθημερινής μας ζωής και αλλαγές που θα τις καλυτέρευαν.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κληθεί να συνοψίσει ο Παντελής Οικονόμου με θέσεις για το πως μπορούμε «Διαφορετικά και  καλύτερα», την πρόταση του για το που και πως πρέπει να πάμε.

 
* Σε επόμενο Δελτίο Τύπου θα δώσουμε τα βιογραφικά των συντελεστών του Συνεδρίου.

**  Το Συνέδριο διεξάγεται στο διαδίκτυο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσουν οδηγίες πραγματοποίησής της.

*** Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους που στηρίζουν οικονομικά την διεξαγωγή του Συνεδρίου. Χωρίς αυτούς θα είχαν υποθηκευτεί εκ των προτέρων οι σκέψεις και οι προσπάθειες μας υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.

**** Περισσότερες πληροφορίες για μας και τις προσπάθειες μας στο www.elldim.gr

 

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×