Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Ο κοινός μας τόπος

0
0
0
s2sdefault

Ερχόμαστε από μακριά και θέλουμε να πάμε μακριά. Έχουμε τις ρίζες μας στις πολιτικές παρακαταθήκες του Ελευθερίου Βενιζέλου, της Εθνικής Αντίστασης, του αντιαποικιακού αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-1959, του κινήματος του 1-1-4 για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», του αντιδικτατορικού αγώνα και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι παραδόσεις και εμπειρίες από εθνικοαπελευθερωτικά, σοσιαλιστικά, διεθνιστικά και δημοκρατικά κινήματα όλου του κόσμου είναι βάσεις για την χάραξη και την άσκηση της πολιτικής μας. Έχουμε ενωτικό, πατριωτικό χαρακτήρα με όραμα την Ελλάδα ανεξάρτητη και δημοκρατική, τον ελληνισμό ενωμένο και ενεργό, την παγκόσμια κοινότητα ειρηνική με τα εθνικά κράτη να ασκούν την κυριαρχία τους σε, κοινά αποδεκτό, πλαίσιο νομιμότητας και ισονομίας. Είμαστε αντίθετοι στην εκμετάλλευση των πολλών και αδύναμων από λίγους και ισχυρούς, της πλειοψηφίας των λαών του πλανήτη και του ίδιου του πλανήτη από το κεφάλαιο. Έχουμε συνείδηση της ευρωπαϊκής, μεσογειακής και βαλκανικής διάστασης της εθνικής μας υπόστασης. Στο πλαίσιο αυτό, αγωνιζόμαστε για μια πατρίδα ασφαλή και αξιοσέβαστη. Πρωταρχικό μέλημά μας ήταν και παραμένει η λύση του Κυπριακού, του μεγάλου διεθνούς προβλήματος εισβολής, κατοχής και εποικισμού ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου ευρωπαϊκού κράτους μέλους του ΟΗΕ. Λύση που δεν μπορεί παρά να εμπεριέχει την εξάλειψη των συνεπειών του εγκλήματος που διαπράχθηκε το 1974 και την αυτοδιάθεση του κυπριακού λαού.

Η συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά πράγματα είναι, στην πραγματικότητα, περισσότερο δεδομένο και λιγότερο επιλογή. Ελλάδα χωρίς Ευρώπη και Ευρώπη χωρίς Ελλάδα αποτελούν σχήματα έξω από τα πράγματα. Όπως όμως έξω από τα πράγματα είναι και η παραγνώριση της εθνικής μας ταυτότητας, όπως και κάθε άλλης χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε τη δημιουργική σύνθεση της παράδοσής μας με τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό, ενώ είμαστε αντίθετοι με την σχηματική και, τελικά, επιζήμια αντιπαράθεσή τους. Δεν θέλουμε να είμαστε περιθωριακοί καταναλωτές εισαγόμενων πρότυπων και προϊόντων. Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε εταίροι με την δική μας παρακαταθήκη αξιών. Αυτή είναι η θέση μας σε μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια με Ειρήνη, Δημοκρατία και Ανθρωπισμό. Σε μια δημιουργική κοινότητα πατρίδων, πολιτισμών και κοινωνικών ρευμάτων.

Προσβλέπουμε στην αξιοπρέπεια και τον σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε πολίτη, στην ελευθερία έκφρασης και δράσης του, στο δικαίωμά του να είναι ασφαλής, σε ρητό και απαραβίαστο συνταγματικό πλαίσιο. Θεωρούμε απαράγραπτα δικαιώματα την ισονομία, την ισηγορία και την ισότητα στις δυνατότητες πρόσβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και τις δημόσιες υπηρεσίες. Απορρίπτουμε απολύτως οποιαδήποτε διάκριση, με οποιοδήποτε πρόσχημα. Υποστηρίζουμε ότι οι καθοριστικές επιλογές και αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον μας πρέπει να παίρνονται από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό. Από το ανώτατο αυτό πολιτικό σώμα και μόνο προέρχεται και η νομιμοποίηση των όποιων επιδιώξεων, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Με απαραίτητη την συμβολή των κοινωνικών οργανώσεων και κινημάτων, των Περιφερειών και των Δήμων. Και υποστηρίζουμε την αποκατάσταση κάθε δημοκρατικής έκπτωσης που έχει προκύψει για οποιοδήποτε λόγο και με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Θεωρούμε αναγκαία την οικονομική και κοινωνική οργάνωση με βάση μια οικονομία με απλούς και έντιμους κανόνες, ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα στον δημόσιο, ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα. Η ατομική και συλλογική επιχειρηματικότητα, η κοινωνικοποίηση, η αυτοδιαχείριση, ο δημόσιος έλεγχος και η διαφάνεια, η έρευνα, η καινοτομία και η επινοητικότητα είναι η δική μας απάντηση στον τρόπο ζωής, τις κοινωνικές προτεραιότητες και τα καταναλωτικά πρότυπα που προωθεί το διεθνικό κατεστημένο με αποτέλεσμα διαδοχικές καταρρεύσεις. Θέλουμε οι ανισορροπίες, οι στρεβλώσεις και οι ανισότητες από την λειτουργία της αγοράς να διορθώνονται με την άσκηση πολιτικών αναδιανομής οι οποίες να συνθέτουν ένα «δίχτυ ασφάλειας». Ένα δημόσιο σύστημα το οποίο να εγγυάται υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης και περίθαλψης και ανθρώπινες συντάξεις για όλους.

Είναι βασικός μας σκοπός η ισόρροπη περιφερειακή συγκρότηση της χώρας και η διατηρήσιμη ανάπτυξη σε κάθε κοινότητα της πατρίδας μας. Για τον σκοπό αυτό, θεωρούμε αναντικατάστατο εργαλείο τον αποκεντρωμένο δημοκρατικό προγραμματισμό. Πιστεύουμε στον εθνικό σχεδιασμό στον οποίο εντάσσονται η έρευνα, η σύνθεση των δημοσίων επενδύσεων, η ενίσχυση των κλάδων με συγκριτικά πλεονεκτήματα και εξαγωγικές δυνατότητες, η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση και, τέλος, τα πεδία ενεργοποίησης της κοινωνικής οικονομίας. Ο δημόσιος τομέας ειδικότερα, κατέχει τις βασικές εθνικές υποδομές κοινής ωφέλειας και καθοριστικό μερίδιο του πιστωτικού συστήματος. Τέλος, η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να :

 • Λύνει προβλήματα τα οποία προκαλεί η κρατική γραφειοκρατία
 • Αντιμετωπίζει αποσταθεροποιήσεις από εξωγενείς παράγοντες
 • Μεσολαβεί στις διαφορές ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις
 • Διασφαλίζει την διατήρηση των φυσικών πόρων και τη προστασία του περιβάλλοντος
 • Επιδιώκει την πλήρη απασχόληση

Αισθανόμαστε την ανάγκη να συμμετέχουμε :

 • στη διαμόρφωση και άσκηση πολιτικής, δηλαδή στις επιλογές σκοπών και μέσων για την προσέγγιση των σκοπών αυτών.
 • στην εκδήλωση έμπρακτης αλληλεγγύης προς συμπατριώτες μας για την αντιμετώπιση προβλημάτων τους, μέσα από την δικτύωσή μας με κοινωνικές οργανώσεις.

Δεν επιδιώκουμε οποιοδήποτε ειδικό δικαίωμα λόγω της συμμετοχής μας αυτής. Αντιθέτως, έχουμε ανοιχτό μέτωπο αντιπαράθεσης με την αναξιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια, την άσκηση βίας, την ευνοιοκρατία και την διαπλοκή.

Είμαστε παρόντες στον δημόσιο χώρο. Παράγουμε ανοιχτές, ενωτικές δράσεις για την προάσπιση της ελευθερίας σκέψης, έκφρασης και κίνησης, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αποφυγής των διακρίσεων. Την κοινωνική αλληλεγγύη και την έμπρακτη εκδήλωσή της. Την προστασία του κοινωνικού κεφαλαίου, του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και της δημόσιας περιουσίας από την καταπάτηση, την κατασπατάληση και την απαξίωση. Στην ανοιχτή αυτή δημοκρατική δράση μας συναντιόμαστε με άλλους ενεργούς πολίτες με σκοπό να ενώσουμε λαϊκές δυνάμεις ώστε να προωθήσουμε με περισσότερη δύναμη το εθνικό και δημόσιο συμφέρον.

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×