Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Πως μπορούμε να νικήσουμε τον ιό

Ένα χρόνο περίπου μετά την εισβολή του κορονοϊού που έχει βάλει σε κίνδυνο την υγεία, την ίδια τη ζωή μας και μας έσπρωξε ακόμα πιο πίσω, ακόμα πιο κάτω, είχαμε και ένα ακόμα τηλεοπτικό διάγγελμα το Πρωθυπουργού με ανακοινώσεις μέτρων.

Η αλήθεια είναι ότι ο COVID 19 δεν οδήγησε μόνο στα έσχατα όρια τους τα νοσοκομεία μας. Η κατάσταση στα σπίτια και τους χώρους δουλειάς μας έχει επιβαρυνθεί. Πολλά καταστήματα έκλεισαν (μερικά οριστικά), ενώ τα σχολεία άλλοτε λειτουργούν, άλλοτε όχι. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για ένα σύνθετο πρόβλημα που, εκτός από την δημόσια υγεία, χειροτερεύει την οικονομική και κοινωνική μας ζωή.

Εκτός λοιπόν από την περίθαλψη όσων προσβάλλονται από τον ιό και τον περιορισμό της διάδοσής του, καλούμαστε να σταματήσουμε τις οικονομικές ζημιές που προκαλεί και να πετύχουμε, επί τέλους, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης το ταχύτερο δυνατόν. Και, ασφαλώς, να αποκαταστήσουμε στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες μας που περιορίστηκαν και συνταγματικές εγγυήσεις κοινωνικών δικαιωμάτων που δοκιμάζονται σκληρά.

 Είναι φανερό ότι για την αντιμετώπιση της ολόπλευρης κρίσης χρειαζόμαστε ολόπλευρη λύση. Μέτρα που παίρνονται και αναιρούνται κάθε τρεις και λίγο, άλλα ενδεδειγμένα και άλλα άστοχα, άλλα ζυγισμένα, άλλα αποσταθεροποιητικά, άλλα διαρκείας, άλλα βραχύβια, δεν εξυπηρετούν τον σκοπό μας. Έχουν άλλωστε εξαντληθεί και έχουν εξαντλήσει τις ανοχές μας. Και δεν σώζονται από κανέναν διαγγελέα που δεν μπορεί περισσότερες από μισές αλήθειες.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχουμε ήδη καλύψει τα μισά του δρόμου έως την αποκατάσταση μιας εφικτής ομαλότητας. Αλλά για να μην σπαταλάμε άλλο χρόνο από την ζωή μας είναι η ώρα να επιλέξουμε διαφορετικά μέσα πολιτικής και πρόσωπα κατάλληλα να ενεργοποιήσουν τα μέσα αυτά. Πολιτική και πολιτικούς άξιους χρήσης και μετά την κατανίκηση του ιού. Συγκεκριμένα:

Αμέσως προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για αναθεώρηση του προϋπολογισμού με τροποποίηση πρόβλεψης αύξησης του Α.Ε.Π. από 4,5% σε 1,5%. Και στο πλαίσιο αυτό, άμεσα δημοσιονομικά μέτρα, με βασικά ανάμεσά τους την κατάργηση κάθε επιδότησης αγοράς εισαγόμενων καταναλωτικών προϊόντων (π.χ. ηλεκτρικών αυτοκινήτων) και την μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. για τουρισμό και την επιτόπια εστίαση στο 10%

Από την 1η Μαρτίου 2021:

 1. Άνοιγμα όλων των καταστημάτων λιανικής με την προϋπόθεση rapid test στην είσοδό τους
 2. Rapid test σε κάθε εισερχόμενο στη χώρα          
 3. Rapid test σε όλα τα γηροκομεία, ορφανοτροφεία και τις άλλες κοινωνικές δομές στέγασης
 4. Άρση κάθε περιορισμού στις μετακινήσεις με Ι.Χ.
 5. Ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας για την πρόληψη και την διάλυση φαινομένων συνωστισμού

Ασφαλώς η πολιτική και τα μέσα αυτά είναι ανοιχτά σε διάλογο,  αντίλογο και βελτιώσεις. Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι:

 • Υπηρετούν την δημόσια υγεία, σε συνδυασμό με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και την αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας στην πατρίδα μας
 • Διαθέτουν τις προϋποθέσεις ώστε να εναρμονιστούν με ακόμα θετικότερα βήματα μετά την επιστροφή μας στην ομαλότητα.

Παρακαλούμε, οπωσδήποτε, για την προσοχή σας στις προτάσεις μας και, κυρίως, για την αξιολόγηση της δικής μας πολιτικής εντιμότητας και εγκυρότητάς. Όχι σε σύγκριση με τους, παλιούς και νέους, διαγγελείς αβάσιμων ελπίδων, αλλά με κριτήριο τις δίκαιες απαιτήσεις όλων μας για κάτι ριζικά διαφορετικό, πέρα και πάνω από όσα δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×