Menu
 • Slide
  Ο κοινός μας τόπος
 • Slide
  Φίλοι,
  μέλη και
  κύκλοι κάνουμε την...
 • Slide
  Δίνουμε ξανά τα χέρια
  Δίνουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας
 • Slide

 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

...και ο λόγος μας μετράει!


Σε τι να ελπίζουν εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι

Κοντεύουν 40 χρόνια από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) του 1984 που ανέτρεψε όσα ίσχυαν μέχρι τότε και εξανθρώπισε τις συνθήκες της ζωής των εργαζόμενων. Από τότε και μέχρι σήμερα, έχει διαδοθεί ευρύτατα η χρήση των υπολογιστών και του διαδικτύου, ενώ, καθημερινά, εισάγονται νέα εργαλεία, προϊόντα και επινοήσεις που προσθέτουν αξία στην παραγωγή. 

Αυτή η εκρηκτική τεχνολογική πρόοδος είχε σαν αποτέλεσμα τον σχηματισμό τεράστιων οικονομικών πλεονασμάτων, όχι όμως και την  δίκαιη κατανομή τους. Πλούτος χωρίς προηγούμενο συσσωρεύτηκε σε πολύ λίγα χέρια, στις αναπτυγμένες χώρες η ανεργία αυξήθηκε και η φτώχεια εξαπλώθηκε με το «κράτος πρόνοια» να χάνει την μάχη κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ οι αναπτυσσόμενες χώρες παρέμειναν καθηλωμένες σε μειονεκτική θέση.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, αυτή η πραγματικότητα επιδεινώθηκε από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την αλόγιστη διαχείριση  ρευστότητας που οδήγησαν στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών. Επιβαρύνθηκε με τους παραλογισμούς (σκόπιμους και μη) των μνημονίων. Και εξωθήθηκε στο «μη περαιτέρω» λόγω COVID 19.

Και ενώ όλα αυτά έχουν επιφέρει μεγάλες και μόνιμες αλλαγές στις συνθήκες της εργασίας, εδώ και δεκαετίες πια, απαιτούνται όλο και περισσότερες ώρες δουλειάς για όλο και λιγότερη αγοραστική δύναμη και πιο υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής. Η αλήθεια είναι ότι ο «Εργασιακός Μεσαίωνας» δεν είναι εφιάλτης, αλλά πραγματικότητα.

Η θέση «διατήρηση των κεκτημένων» λοιπόν είναι ψευδώνυμη. Σημαίνει εξωραϊσμό της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης με ανομολόγητο σκοπό την διαιώνισή της και υποστηρίζεται από τους πιο οπισθοδρομικούς κύκλους του κατεστημένου, τους πολιτικούς τους συμπαίκτες και τα Μ.Μ.Ε. που ελέγχουν. Είναι λυπηρό να συντάσσονται μαζί τους και ομάδες της «Αριστεράς».

Η διαχωριστική γραμμή είναι άλλη και είναι πιο καθαρή από ποτέ: αυτοί προσπαθούν να επιβάλλουν ρυθμίσεις της εξαθλίωσης. Εμείς υποστηρίζουμε την ανατροπή της. Υποστηρίζουμε δηλαδή μια δέσμη μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την θέση εργαζόμενων, άνεργων και όσων ετοιμάζονται να μπουν στη δουλειά. Και είναι ακριβώς αυτή η δέσμη μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με την απαλλαγή από τον οικονομικό έλεγχο των πιστωτών και τον μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης, ο δρόμος μας προς την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και δικαιοσύνη. Υποστηρίζουμε

για τους εργαζόμενους

Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πρόβλεψη 4ωρης (αντί 8ωρης) πλήρους ημερήσιας απασχόλησης, χωρίς μείωση αποδοχών. Μείωση των ετήσιων ωρών εργασίας κατά 25% και κατάργηση της μερικής απασχόλησης (part time).

Εξασφάλιση τήρησης του ωραρίου για όσους δουλεύουν από το σπίτι τους και αποζημίωση για έξοδα που κάνουν για την δουλειά τους.

για τους άνεργους

Το «Μπλε και το Πράσινο: δουλειές για όλους», ένα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για νέες, σταθερές θέσεις εργασίας.

για τους νέους που ετοιμάζονται να μπουν στην δουλειά

Απαλλαγή από φόρο εισοδήματος για τα πρώτα χρόνια εργασίας.

Προσωπικούς λογαριασμούς / καταπιστεύματα κοινωνικής ασφάλισης με προικοδότηση των εισφορών των πρώτων  χρόνων εργασίας, του χρόνου στράτευσης και εγκυμοσύνης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύνταξη σε ηλικία επιλογής τους μετά τα 63.

Άμεσο υπολογισμό και απονομή συντάξεων στους δικαιούχους μέσω πιστοποιημένων δικηγόρων και συμβολαιογράφων.   

για όλους μας

«Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», «Δίκτυο Προστασίας κατά της Φτώχειας», «Καθολικό Δικαίωμα Πρόσβασης σε Φροντίδες Υγείας».

 • Ελάτε στο www.elldim.gr δείτε πως σκεπτόμαστε όλα αυτά και βοηθήστε μας να τα προετοιμάσουμε καλύτερα!

Τις προάλλες με έναν φίλο...

«Τι είναι η ΕΚΚΙΝΗΣΗ; Καινούργιο κόμμα;» με ρώτησε ένας καλός φίλος, τις προάλλες. Για να του απαντήσω: «αν ήμασταν κόμμα, θα είχαμε ζητήσει την ψήφο σου σε εκλογές».

«Είστε λοιπόν ένα think tank;» ενδιαφέρθηκε. «Όχι. Τα think tank επισημαίνουν, μελετούν και αναλύουν προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας. Εμείς προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Τότε τι είστε;» απόρησε ο φίλος. «Πολιτική οργάνωση, βέβαια!»

«Ναι αλλά και τα κόμματα μας πολιτικές οργανώσεις δεν οφείλουν να είναι;» επέμεινε ο φίλος μας. «Σωστά» αντιγύρισα. «Και αν δεν είναι συνεπή με αυτή την συνταγματική τους υποχρέωση χρειαζόμαστε άλλα».

«Τελικά, τι νομίζεις ότι λείπει από τα τόσα κόμματα που έχουμε και δεν μας ενθουσιάζει κανένα;». «Επίγνωση της πραγματικότητας. Αίσθηση της κοινής μοίρας. Εντιμότητα στην σχέση μας».

«Και, αν προκύψει ένα κόμμα, άξιο να με εκπροσωπεί, πώς θα το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα;» «Θα ξέρεις καλά για ποιους λόγους αυτό ζητάει την ψήφο σου και για ποιους λόγους εσύ την δίνεις ή όχι!»

Από μια τέτοια συζήτηση προέκυψε… η ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, ένα θερμό ευχαριστώ προς…

 • τους φίλους που ζουν την καθημερινή τους δυσκολία, παραγνωρισμένοι, χωρίς στοιχειώδεις καλύψεις και εγγυήσεις
 • τους παλιούς συντρόφους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, το πρώτο καταστατικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ από το 2001 που μας έδωσαν το προγραμματικό τους ταμιευτήριο, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
 • κάθε δημοκράτη, σοσιαλιστή, εθελοντή συμμέτοχο στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Συμμετοχή, λειτουργία και δράση

Είμαστε πολιτική οργάνωση με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Μας εμπνέουν οι αρχές της δημοκρατίας (ισονομία, ισηγορία, ισοπολιτεία), αντιπροσωπευτικής και άμεσης, καθώς και η κοινωνική οργάνωση με βάση την ισότητα ευκαιριών, σε συνδυασμό με την αξιοκρατία, την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο γόνιμο αυτό έδαφος, διευρύνονται τα όρια των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Έχουμε επίγνωση ότι οι σκοποί μας εξυπηρετούνται με την διαρκή, οργανωμένη προσπάθεια σε εθελοντική βάση την οποία και ενθαρρύνουμε, ώστε να ζήσουμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Συμμετοχή
Κάθε πολίτης επιλέγει ο ίδιος τον βαθμό της συμμετοχής του στην οργάνωσή μας ως Φίλος, Μέλος ή Συμμέτοχος σε Κύκλο. Φίλοι, Μέλη και Κύκλοι έχουν διακριτές αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες και φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία.

Λειτουργία και Δράση

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ λειτουργεί και δρα μέσα από χώρους σκέψης, διαλόγου και δράσης:

 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι το Προγραμματικό μας Ταμιευτήριο. Διαμορφώνει τις προγραμματικές θέσεις και επιμελείται τον εμπλουτισμό, την εξειδίκευσή και την διαρκή προσαρμογή τους. Βασικό εργαλείο του ο διαρκής, οργανωμένος διάλογος εδώ 

Πολιτική Αγορά

 • ΙΣΟΝ, είναι οι δράσεις και οι συνεργασίες μας για την εξάλειψη των  διακρίσεων, παλιών και νέων. Η εθελοντική συμμετοχή σου μπορεί να ξεκινήσει εδώ

ΙΣΟΝ

 

 • ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, είναι οι πρωτοβουλίες και  δικτυώσεις μας με σκοπό την αλληλεγγύη προς συνανθρώπους μας, ευάλωτους απέναντι σε κοινωνικούς κινδύνους. Δείξε το ενδιαφέρον σου εδώ

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

 • Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών (Ε.Ε.ΔΗ.Μ.) είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία επιτελεί την κατάρτιση φίλων, μελών και κύκλων, μέσα από σχετικές εκδηλώσεις και προγράμματα. Εξ άλλου, η Ε.Ε.ΔΗ.Μ.  διασφαλίζει την διαφανή υλική και τεχνική στήριξη των δράσεων μας. Εάν σε ενδιαφέρει η εταιρία και το έργο το οποίο επιτελεί έλα σε επαφή μαζί μας εδώ

Ελληνική Εταιρία Δημοκρατικών Μελετών

 


Ενισχύστε μας οικονομικά

Η οικονομική μας ενίσχυση γίνεται με εισφορές στην αστική μη κερδοσκοπική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», η οποία είναι οργανικά συνδεδεμένος χρηματοδότης μας. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά μας με τον έλεγχο τους από δημόσια αρχή.
Για τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης μας οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι η εφ’ άπαξ καταβολή δέκα (10) ευρώ για την εγγραφή τους και η ετήσια συνδρομή τους ύψους εξήντα (60) ευρώ. Για το δικαίωμα πιστοποίησης κύκλου μελών και φίλων μας προβλέπεται ετήσια συνδρομή εκατό (100) ευρώ. Οικονομικές ενισχύσεις από εθελοντές οι οποίοι δεν είναι μέλη ή φίλοι, είναι αποδεκτές με ανώτατο όριο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Καταβολές χρηματικών ποσών διενεργούνται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με στοιχεία
ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ/ ΟΨΕΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ GR3201725030005503095864805
ή με χρήση Paypal μέσω της ιστοσελίδας μας.
Η συμπλήρωση της αιτιολογίας της κατάθεσης πιστοποιεί την αντίστοιχη ιδιότητα του καταθέτη (φίλος, μέλος, κύκλος) και η μη συμπλήρωση της αυτήν του εθελοντή.

PayPal
Πολιτική Αγορά
Δίπλα σου - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού
ΙΣΟΝ - Δράση κατά των διακρίσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.


BUY ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×